2014-09-27 17.55.58 gl

 

 

Pomysł na jajka przyszedł w momencie, gdy niezapowiedziani goście stanęli u drzwi, a na stole tylko kanapki. Postanowiliśmy z mężem, że tak być nie może, więc zrobimy pyszne jajeczka faszerowane z rzodkiewką, papryką i ogórkiem. Pomysł się sprawdził – jajka znikły w ekspresowym tempie. Dlatego dziś i ja Wam polecam, drodzy Czytelnicy, faszerujmy jajka i smacznego :-)!

 

 

 

Składniki:

  • 8 jaj
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • pęczek szczypiorku
  • 2 rzodkiewki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 ogórka

Jaja gotujemy na twardo. Obieramy, żółtka oddzielamy.

Szczypiorek kroimy, rzodkiewkę w plasterki, papryki w paseczki małe, ogórka w plasterki. Zółtka łączymy z majonezem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy na białka po łyżeczce farszu. Na to dekoracyjnie przybieramy rzodkiewką, papryką i ogórkiem.

2014-09-27 17.43.05

Smacznego :-)!