Pojawiła się okazja więc i jest grill ponownie. Ale tym razem nowość – sałatka jako dodatek do mięsa (a była karkóweczka i kiełbaski). Sałatka prosta, szybka i smaczna. Polecam nie tylko do grilla :-)

Składniki na 8 porcji:

  • 1 kapusta pekińska
  • puszka kukurydzy
  • 1/2 słoika ogórków konserowych
  • 3 papryki czerwone
  • 2 cebule czerwone
  • 400 g pomidorów koktajlowych
  • przyprawa tzatziki
  • sos Tysiąca Wysp

Wszystkie warzywa płuczemy i osuszamy. Kukurydzę odcedzamy na sitku. Cebulę obieramy.

Kapustę siatkujemy, paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pomidory w ćwiarki, ogórki w kosteczkę.

Przygotowujemy miseczki układając po kolei: kapusta, następnie czerwona cebula, posypujemy solą i przyprawą tzatziki, następnie papryka czerwona, ogórki, posypujemy kukurydzą, a na wierzch uklładamy pomidorki. Wszystko możemy jeszcze delikatnie doprawić solą i przyprawą (zaleznie od gustu), a następnie tuz przed podaniem polewamy trochę sosem.

Smacznego :-) !