U mnie w domu czasem by przełamać rutynę, przyrządza się taką własśnie „bryndzę”- może nie jest to bryndza taka jak ta górska, prawdziwa, ale jakiś nasz sposób na to by ser nie był tylko serem a na kanapce pojawił się jakiś inny smakołyk. Nazwa się u Nas przyjęła i tak już zostało, a przecież nie chodzi o nazwę, a o smak. Polecam kanapki z tym oto moim smakołykiem. Uśmiech


 

 

Składniki:

  • 250g sera białego półtłustego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • śmietana

Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajmy posiekaną w kosteczkę cebulkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką ( u mnie zazwycaj ok. 1-2 łyżeczek płackich papryki, tak by ser nabrał koloru).

Dodajemy tyle śmietany, by dało się rozsmarowywać na kanapce, a nie pływało ( tj. ok 1 łyżki śmietany, nie raz mniej, zależnie od tłustości sera białego).

SmacznegoUśmiech!